Langesund sentrum

Vegen inn i Langesund sentrum hadde dårlige og delvise fortau. Vi bisto kommunen med prosjektering, kontakt og søknad mot Vegvesenet slik at det ble bevilget penger til å bygge nye fortau. Enkle, lyse fortau i granitt ble etablert våren 2006. Uttrykket kler småbyen Langesund. Det ser ut som om de alltid har ligget her. Det er benyttet rektangulere heller i ulike bredder og med fallende lengder. Breie kantsteiner definerer gata. Rundt trapper og inn mot vegger tilpasses belegget med gatestein.

Avgrensing av havneterminalen mot boligbebyggelsen var et ønske fra Grenland Havn. Ei 80 meter lang plantekasse av skipstål gir rom for en tett planting av søyleosp, som danner skjerming mellom boligene på knausene og de store flatene i havneområdet.

 

 

 

 

Prosjektfakta:

Sted: Langesund sentrum         Oppdragsgiver: Bamble kommune og Grenland Havn   Landskapsarkitekt: 
Feste Grenland Anleggsgartner: Nordengen og Peter Borgersen   
Byggeår: 2006