Hytte Hausvik

Hytte Hausvik er et stramt og presist bygningvolum, formet rundt en indre uteplass. Bygget karakteriseres av to slakt skrånende takflater som danner en moderne tolkning av saltaksformen. Gesimshøyden til soveromsfløyen i øst er høyere enn gesimsen til fellesarealene mot vest. Dette muliggjør hems over soverommene.

Utvendig materialvalg er en kombinasjon av stående varmebehandlet furu og betong. Utvendig detaljering er knapp og presis, med takrenner og nedløp integrert i vegg. Det er brukt samme kledningsmateriale på vegg og tak for å understreke volumets enkle og presise form og detaljering. For å skape en god overgang mellom vinduer/dører og ytterkledningen, som etterhvert vil få en jevn sølvgrå farge, er det valgt vinduer og dører utformet i eloksert aluminium.

Innvendig er hytta prosjektert med vegger av bjerkefinerplater og eksponert betong. Gulvet er av slipt betong, mens himlingen er en kombinasjon av spiler og bjerkefinerplater. Innvendig dør- og vinduskarmer er utformet i hvitlasert bjørk for å skape en mest mulig sømløs overgang til bjerkefinerplatene.

Hyttas uteareal er en videreføring av det innvendige betonggulvet. Den utvendige betongplaten strekker seg fra soveromsfløyen i øst og rundt bygget til det overdekte inngangspartiet. Betongen etablerer også en utvendig kjøkkenbenk og en nedsenket badestamp. Den indre uteplassen er utformet i terrassebord av varmebehandlet furu.

Hytta er under bygging og ferdigstilles i 2018. 

 

 

 

Prosjektfakta:

Sted: Lyngdal
Oppdragsgiver: Privat
Prosjektperiode: 2017-2018
Arkitekt: Feste Grenland AS